Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Відбулася 27 сесія Царичанської селищної ради

Дата: 20.12.2023 16:42
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

У Царичанській селищній раді депутати затвердили рішення про бюджет територіальної громади на 2024 рік

Про це йшлося під час 27 сесії Царичанської селищної ради, яка відбулася 20 грудня.

Формування бюджету здійснено з урахуванням діючого законодавства та змін до нього, прийнятих Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» № 3428-ІХ від 8 листопада 2023 року.

Зокрема:

•доходи та видатки бюджету складуть 148,6 мільйона гривень;

•власні доходи –91,0 мільйона гривень;

•базова дотація з державного бюджету – 3,8 мільйона гривень;

•освітня субвенція – 47,4 мільйона гривень.

У звʼязку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» № 3428-ІХ від 08 листопада 2023 року в бюджет громади не надходитиме податок з доходів фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців, тому доходи менші проти доходів 2023 року на 3,5 мільйона гривень.

Основною характеристикою бюджетної політики територіальної громади в 2024 році є забезпечення реалізації соціальних гарантій та соціального захисту вразливих верств населення; забезпечення доступної освіти; забезпечення доступу до основних медичних послуг; виконання пріоритетних цільових програм.

Заробітну плату працівникам бюджетних установ відповідно до чинного законодавства обраховано з врахуванням нової мінімальної заробітної плати та змінених посадових окладів працівників, яким оклад встановлюється за тарифним розрядом.

«Обмежений ресурс потребує економії коштів для забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану», - зауважили у селищній раді. Освітні послуги, послуги з охорони здоров’я, соціального захисту, культурного розвитку та спорту при мінімальних можливостях мають надаватись. Тому є необхідність утримання наявної мережі закладів та установ громади. На 2024 рік мережу збережено, скорочень установ чи чисельності працюючих не відбулося.

Видатки розвитку на 2024 рік заплановано в обсязі 200,0 тис. грн на реконструкцію частини громадського будинку під житло для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (адмінбудівля у с. Михайлівка). Видатки з селищного бюджету на інші розвиткові проекти не передбачено.

Детальна інформація про бюджет громади 2024 року за посиланням https://tsarichanka-gromada.gov.ua/bjudzhet-na-2024-rik.../

З інших питань чергової сесії ради – депутати розглянули фінансові плани комунальних підприємств громади на 2024 рік - ВОЖКГ, Господарник, Царичанська центральна лікарня та Центр первинної медико-санітарної допомоги. Затвердили Програму розвитку освіти на 2024-2028 роки, Програму Реалізації стратегії реформування шкільного харчування та Програму інтеграції, соціальної адаптації та підтримки внутрішньопереміщених осіб на 2024-2025 роки.

Крім цього, перейменовано Територіальний центр в зв’язку з перепрофілюванням закладу та розширенням і оптимізацією послуг цього закладу, прийнято рішення щодо управління комунальним майном громади та рішення про приведення у відповідність до стандартів державної мови назв сіл Царичанської селищної ради.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь