Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Її життя і творчість переплелися в яскраве народне мистецтво

Дата: 07.03.2024 08:56
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

Сьогодні святкує свій поважний ювілей керівниця Народної студії «Петриківська витинанка» (філія «Петриківський розпис») ККЗ «Центр культури та дозвілля» майстриня традиційного народного мистецтва Людмила Володимирівна Бабіч !

Шановна ювілярко! Бажаємо вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, натхнення в творчості, талановитих вихованців, теплого і гармонійного оточення, здійснення мрій та мирних світанків! Хай ваша справа продовжується у ваших учнях та процвітає на благо України!

Понад 40 років свого життя Людмила Бабіч присвятила себе справі петриківського витинкарства, виховала не одне покоління послідовників цього ремесла, серед яких багато майстринь народного мистецтва, котрі утворили цілі творчі сімейні династії. Людмила Володимирівна разом зі своїми обдарованими студійцями являються помітними та невтомними популяризаторами мистецтва петриківської витинанки і розпису, берегинями традиційного декоративно – ужиткового мистецтва, провідниками національних традицій від старшого покоління до молодшого. Захопливий світ витинкарства об’єднав між собою любителів народного мистецтва віком від 5 до 70 років. На протязі десятиріч члени народної студії разом зі своєю наставницею створили не один витинкарський шедевр , взяли участь в безлічі конкурсів, виставок, фестивалів, різнопланових заходів: від районного статусу до міжнародного. За творчі досягнення і подвижницьку діяльність народна студія «Петриківська витинанка» (філія «Петриківський розпис») нагороджена багатьма грамотами, дипломами, цінними подарунками та головне, у неї є всенародна любов і визнання!

Сама Людмила Бабіч є членом Спілки художників України, відмінником народної освіти , автором трьох персональних виставок, знаним та авторитетним спеціалістом у своїй галузі. На прикладі творчості нашої майстрині колеги по мистецтву діляться її досвідом та напрацюваннями між собою, проводять майстер класи для фахівців та для усіх бажаючих. Людмила Володимирівна досконало володіє технікою петриківських витинанки і розпису. І не дивно, адже вона була ученицею відомої в Україні мисткині Антоніни Авдієнко, котра одна з перших у 20 столітті стояла біля витоків розвитку витинкарського ремесла у нашому регіоні. Роботи Бабіч вирізняються з – поміж інших, особливою святковістю та позитивною енергетикою. Її композиції світлі, урівноважені, з гармонійною колірною гамою. Авторка постійно перебуває у пошуку нових стилістичних ідей та нестандартних прийомів.

Пишаємось Вами, Людмило Володимирівно! Адже петриківська витинанка і розпис перебувають в надійних руках! Доки такі небайдужі до всього українського митці , щирі українки і українці як Людмила Бабіч та її студійці, будуть радувати суспільство нашим рідним, національним, прекрасним приорільським мистецтвом, доти житиме неповторна самобутня Україна!

Чарівну іменинницю ще раз 🎉вітаємо з днем народження💐🌹🌷! Хай задуми здійснюються і втілюються в життя, а Господь дарує повні щастям роки!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь