Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

22 березня відбулася чергова двадцять дев’ята сесія селищної ради восьмого скликання

Дата: 22.03.2024 15:18
Кількість переглядів: 363

Фото без опису

Передувала розгляду питань черги денної сумна і урочиста подія. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника третього відділу районного територіального центру комплектування та соціальної політики Володимир Сумський оголосив наказ Президента України про нагородження посмертно Орденом за мужність третього ступеню нашого земляка ГЛАДУШКА Руслана Олександровича та вручив нагороду батькам Героя.

Селищний голова Геннадій Сумський із словами вдячності звернувся до рідних Руслана - матері Олени Григорівни та батька Олександра Івановича. Присутні вклонилися і дружині Юлії та синочку загиблого захисника.

Хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих Героїв України.

Потому депутати ухвалили ряд рішень, які стосуються місцевих цільових програм, зокрема щодо програми соціально-економічного розвитку, програми розвитку фізкультури і спорту, програми створення і використання матрезрву для запобігання, ліквідації надзичайних ситуацій, а також програми профілактики правопорушень, програми розвитку та підтримки галузі охорони здоров’я, програми фінансової підтримки комунальних підприємств та програми територіальної оборони. Відповідно до останньої програми з селищного бюджету на цій сесії було виділено 825,6 тис. грн на заходи щодо стримання та відсічі збройної агресії російської федерації. Це внесок громади в обороноздатність регіону та країни в цілому, на посилення та охорону об’єктів критичної інфраструктури, на підтримку військових частин, що на даний час перебувають на території регіону.

Крім цього, депутати розглянули питання управління комунальним майном - надано дозвіл на відчуження вживаних дощувальних машин шляхом проведення електронного аукціону та погоджено намір про передачу в оренду вільних приміщень комунальних закладів також на умовах аукціону відповідно до законодавства.

Прийнято рішення по перейменуванню села Червона Орілька на території Михайлівського старостату в село Орілька та рішення про перейменування назв іще шести вулиць у населених пунктах громади у зв’язку з декомунізацією топонімів.

Надали згоду на розробку проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту інфекційного відділення Царичанської центральної лікарні. Нагадаємо, що в цьому відділені вже замінено покрівлю, встановлено нові металопластикові вікна та двері, облаштовано септик та нову систему каналізації.

Окрім того, депутати затвердили Порядок надання адмінпослуг на пересувному віддаленому робочому місці адміністратора ЦНАПу з використанням « Мобільної валізи». Це ручний мобільний комплект, що включає в себе сканер, принтер, зчитувач та інші технічні й програмні засоби і має вільний доступ до інтернету. Послугами можуть скористатись лише окремі категорії громадян – особи віком 80+, інваліди 1 групи, особи, що не можуть пересуватись або перебувають у лікарні. Послугу можна замовити звернувшись у ЦНАП.

Також на сьогоднійшній сесії призначили керівників комунальних закладів культури – КЗК «Прядівський сільський будинок культури» – Ірина Чернова, КЗК «Комплексний музей історії» – Олександр Бойко, ККЗ «Центр культури та дозвілля» - Олена Сульжик та КПНЗ «Дитяча мистецька школа» - Оксана Ромашко.

Решта питань черги денної стосувалися земельної галузі.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь