A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Від професійного самовизначення – до життєвого успіху!

Дата: 08.04.2024 09:03
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Професійне самовизначення молодої особистості – важливий етап життя, коли потрібно обирати фах за покликанням, до душі, аби потім не довелося жалкувати . Велику роль у цьому відіграють різні профорієнтаційні заходи, зорієнтовані на ознайомлення випускників зі світом майбутніх професій. Царичанська громада ніколи не стояла осторонь цього важливого процесу, бо турбота про молоде покоління – один із пріоритетів її діяльності. Здобувачі освіти шкіл громади здійснили вже не одну ознайомчу екскурсію до навчальних закладів області, а вчора, 4 квітня, відвідали Дніпровський державний медичний університет.

Учнів 11-х класів Царичанського, Бабайківського, Прядівського та Преображенського ліцеїв разом із педагогами Онищенко В.О та Черкаською Л.В. під час профорієнтаційної екскурсії гостинно зустріла ректор Перцева Тетяна Олексіївна, доктор медичних наук, професор, академік НАМН України. Вона розповіла про історію навчального закладу, його здобутки і провідну роль у підготовці лікарів, особливо у наш нелегкий для України час. Було наголошено на напрямах і спеціальностях, які пропонує університет абітурієнтам, зокрема на новій спеціальності «медична психологія», яка відкривається у цьому році. Також школярів ознайомили з правилами вступу, особливостями підрахунку прохідних балів та квот на різні спеціальності.

Далі екскурсанти завітали до справжньої царини медичної науки: кафедри медичної біології, гістології, анатомії людини, клінічної анатомії та оперативної хірургії, фізіології людини, фармакології, фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології. Учні із захопленням слухали розповіді науковців, оглянули різноманітні експонати, навіть спробували долучитися до лабораторних досліджень. Нікого не залишила байдужим розповідь про одного із колишніх провідних науковців кафедри медичної біології Віктора Гербільського (1892-1966), який заповів , щоб його мозок і серце після смерті залишилися на рідній кафедрі, якій він віддав усе своє трудове життя.

Під час ознайомлення із кафедрою фізичної реабілітації і спортивної медицини випускники почули про велику необхідність для нашої держави у фахівцях саме такого напряму підготовки, адже в умовах російської агресії багато людей потребують допомоги і підтримки. Приємні враження у школярів лишилися і від побаченого басейна під відкритим небом, у якому студенти закладу мають можливість плавати на заняттях з фізичної культури цілий рік.

Про дозвілля студентів та їхню волонтерську діяльність учням розповіла голова студентської ради, наголосивши на важливій роль молоді у громадському житті країни.

…Ще грецький філософ Сократ говорив, що здоров’я – це перша сходинка до щастя. А займатися улюбленою професією – це теж велике щастя. У цьому вкотре переконалися здобувачі освіти навчальних закладів Царичанської громади, відвідавши один із кращих вишів регіону. А ще випускники переконалися, що від правильно обраної професії залежить майбутнє життя, життєвий успіх. Прикладом самовідданої праці для них стали вчені-медики, про яких ліцеїсти дізналися із розповідей фахівців Дніпровського медичного університету.

Учні, вчителі та батьки висловлюють щиру подяку виконавчому комітету та відділу освіти Царичанської селищної ради за організацію корисної ознайомчої екскурсії, яка сприяла профорієнтації майбутніх абітурієнтів.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь