Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ТАНЕЦЬ- ЦЕ ЖИТТЯ

Дата: 29.04.2024 11:55
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

ТАНЕЦЬ- ЦЕ ЖИТТЯ

А танець нас завжди мобілізує,

Дає наснагу, силу до життя!

Душа, як тільки музику почує,

Танцює аж до самозабуття…

Хто з нас не любить танцювати? Жодне свято не обходиться без танців. І хай не всі вміють танцювати, але безумовно одне: краса танцю зрозуміла всім.

Саме 29 квітня, в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько балету», рішенням ЮНЕСКО з 1982 року відзначається Міжнародний день танцю.

За допомогою танців людина висловлює свої думки, почуття, які вона не може проговорити. Людина отримує подвійний психотерапевтичний ефект. По – перше, вона внутрішньо очищується, адже «витанцьовує» те, що накипіло в душі. А, по – друге,за допомогою рухів пластика людини ніби промальовує і закріплює свою лінію поведінки, людина стає такою, якою вона хотіла би бути.

Насолоджуючись танцем, ми іноді не помічаємо надзвичайного самоконтролю та спритності танцюристів. Пересічному глядачеві це дійсно здається магією. Але…щоб створити таку магію, виконавцям треба потужно трудитися, працювати на репетиціях, постійно вдосконалюючи свою майстерність, крок за кроком відпрацьовуючи кожен рух, кожен сюжетний елемент. Для тих, хто танцює, танець – це маленьке життя, пісня душі, радості і болі! У танці кожен розповідає свою історію, не схожу ні на одну іншу. Хтось з танцями хоче пов’язати своє життя. Для когось це просто приємне захоплення. Люди шукають яскравих емоцій і хтось знаходить їх саме в танці. Хтось починає танцювати, щоб подобатися, дивувати, бути красивими. Але однозначно, танець – це невід’ємна частина нашої культури, нашого буття. Танцювальне мистецтво – загальнолюдське явище, що дарує людям радість і насолоду, звільняє від негативних емоцій і тягаря проблем.

Варто зазначити, що українці завжди були глибоко танцювальною нацією. Це в нашій крові. Українське хореографічне мистецтво - це одне з багатющих надбань української сакральної і сучасної культури. Люблять танцювати і в нашій Царичанській громаді. На прикладі Зразкового аматорського хореографічного колективу «Натхнення» ви побачите як народжується його величність – Танець, адже танець – це рух, а рух це життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь