A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Безпека дітей під час літніх канікул.

Дата: 31.05.2018 14:53
Кількість переглядів: 1924

Фото без опису

Чудова пора – літо! Це і захоплюючі подорожі з рідними, веселі ігри з друзями, цікаві пригоди. Відпочинок влітку завжди йде на користь, якщо не трапляється надзвичайних пригод, або ситуацій.

Тому, перед початком літнього періоду, в кожній родині обов’язково мають бути питання: як захистити своїх дітей від легковажного ставлення до заходів особистої безпеки, яке спричиняє трагічні випадки.

Звертаємо увагу батьків на те, що турбуючись про життя і здоров’я малечі, слід навчити їх таким основним моментам:

дитина має знати й дотримуватися правил пожежної безпеки, роз’ясніть їм чому виникають пожежі та як їм діяти під час пожежі;

не дозволяйте купатися дітям на водоймах без нагляду дорослих, відпускайте дитину на воду тільки в плавальному жилеті або нарукавниках;

заздалегідь вчить дитину правилам дорожнього руху, пояснюйте, як правильно переходити дорогу на пішохідних переходах, чому потрібно зупинитися, подивитися по сторонам, перш ніж переходити вулицю;

залишаючи дитину вдома одну, перевірте, чи не може вона чимось травмуватися, забороніть користуватися побутовими газовими та електроприладами, наголосіть, що не можна відкривати двері оселі незнайомим людям;

постійно нагадуйте дитині, що в жодному разі не можна чіпати оголених електропроводів, речовин побутової хімії, та інших небезпечних предметів;

зверніть увагу на дотримання правил безпечного поводження зі свійськими, тваринами та небезпеку при зустрічі з бродячими і дикими тваринами, отруйними плазунами, комахами.

Пам’ятайте, що небезпеки підстерігають дітей не тільки в місцях відпочинку, а й на дитячому майданчику, на дорозі, в громадських місцях. Дотримання простих рекомендацій допоможе знизити ризики ураження.

Для дитини обов’язковим є носіння головного убору на вулиці, аби запобігти теплового або сонячного удару, змащуйте шкіру дитини спеціальними сонцезахисними кремами, для того, щоб уникнути сонячних опіків.

Привчіть дітей завжди мити руки перед вживанням їжі після прогулянки. Оскільки на літо припадає пік харчових отруєнь та захворювань, стежте за якістю та свіжістю продуктів, завжди мийте овочі та фрукти перед вживанням.

Нагадайте малечі, що заборонено чіпати незнайомі гриби і їсти невідомі ягоди або плоди – вони можуть бути отруйними.

Навчіть їх дотримуватись питного режиму, щоб не допустити зневоднення, забезпечте дітей природною очищеною водою без газу, або натуральними соками.

Поясніть школярам, що номери пожежно-рятувальної служби – 101,                    поліції – 102, швидкої медичної допомоги – 103 набираються безкоштовно з        будь-якого телефону, в разі виникнення небезпечних подій.

 

Шановні батьки!

Дбайте про безпеку своїх дітей, виховуйте у них навички культури безпечної поведінки. Щодня нагадуючи дітям елементарні правила безпеки, ви застерігаєте дітей від будь-яких небезпечних ситуацій.

 

 

 

Методист Кам’янських курсів

2 категорії НМЦ ЦЗ та БЖД

Дніпропетровської області

В. Зозуля

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь