A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Юні художники.

Дата: 01.11.2018 16:58
Кількість переглядів: 1903

         Юні художники Царичанської школи естетичного виховання Іван Постольник та Юлія Орел стали фіналістами і лауреатами масштабного Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Україна майбутнього». Українське дитяче творче змагання вже шостий рік поспіль проводиться за ініціативи та фінансової підтримки Благодійного фонду мецената і бізнесмена Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

         Завдяки підтримці Фонду, українські діти розкривають свій творчий потенціал. Роботи фіналістів та переможців експонуються не тільки в Україні, а й за кордоном.

         У художньому відділенні школи естетичного виховання навчається 55 учнів. Педагоги Ірина Красюк та Руслана Коваленко викладають художнє мистецтво у закладі майже 20 років. Звичайно, як і всім наставникам у своїй справі, їм хочеться, щоб учні розвивалися і мали перспективне майбутнє. Одним із засобів проявити себе, заявити про свій талант, є участь дітей у різноманітних творчих конкурсах. Це мотивує і надихає юних митців на розвиток. Зі слів педагогів, цього разу вони «замахнулися» на наймасштабніший всеукраїнський конкурс. А чому б і ні? Для участі у ньому відіслали 4 роботи своїх учнів Юлії Орел, Даші Харченко, Богдани Сало та Івана Постольника. Усі вони є учнями відділення від 3 по 6 класи  і проживають у Царичанці . Та у фінал  професійне  журі  відібрало 2 роботи юних приорільців: «Моє селище у 2050 році» (Юлія Орел,номінація «Новий урбанізм»)  та «Столиця у майбутньому» (Іван Постольник). До речі,серед дитячих робіт було чимало з Дніпропетровської області.Тематика малюнків – як діти уявляють міста України у майбутньому; якими мають бути надсучасні міста та архітектура майбутнього.

         На урочисту церемонію нагородження переможців 6 – го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Україна майбутнього», яка відбулася наприкінці вересня у Києві, поїхали 13-річний Ваня Постольник і 12-річна Юля Орел зі своїми мамами. Звичайно, вражень від поїздки було багато. До того ж, Юля була вперше у столиці. Відзначимо, що на розгляд експертного журі було надіслано 1053 роботи юних митців віком від 5 до 17 років з 23 областей країни, і навіть Італії. І лише 33 призери в 11 номінаціях були обрані до  фіналу. Традиційно, всі учасники отримали від організаторів почесні дипломи, а фіналістів нагородили чудовими художніми наборами для подальшого розвитку. Важливо відзначити, що з 23 вересня по 5 жовтня в Українському домі була відкрита унікальна художня експозиція сотень робіт фіналістів та переможців конкурсу. Благодійний фонд Ігоря Янковського був заснований у 2012 році, і з моменту свого створення підтримує талановитих дітей та молодь нашої країни. Напрямки діяльності фонду: освітньо – наукові, медико – реабілітаційні, історико – культурні, екологічні програми.

         Своїми враженнями з нами поділився Іван Постольник: - Коли від організаторів конкурсу надійшли відповідь і одночасно запрошення до Києва, спочатку не повірив. Але був приємно здивований. Потрапивши у таку незвичайну обстановку,  була гордість від того, що на такий широкий загал нам приділяють увагу. Ми отримали безліч задоволень. Нас пригощали найрізноманітнішими солодощами та кольоровими бюргерами. Були майстер – класи із розмальовування футболок, плетіння віночків, а ще відвідувачі мали змогу створити унікальні картини у віртуальній реальності та забрати їх з собою. До того ж, наші малюнки експонувалися в Українському домі. До розмови долучилася мама Вані, додавши, що перед центральним входом до Українського дому організатори облаштували фотозону, присутніх зустрічав дотепний робот Маріо, а ведучим свята був зірковий шоумен Дядя Жора. Перед від’їздом царичанці встигли побувати у Києво-Печерській Лаврі, погуляти по Хрещатику,відвідати Музей Слави. Про Ваню і Юлю педагог Ірина Красюк відзивається схвально. Зокрема, що Іван мріє стати ландшафтним дизайнером, і наполегливо йде до своєї мети. Займається ще й вдома саморозвитком, розширює свій кругозір. Юля цікавиться новинками художнього мистецтва, подає великі надії.

         Попереду у вихованців художньої школи та викладачів багато планів. Перемоги у конкурсах спонукають до ще більш  наполегливого навчання і водночас надихають на грандіозні плани. Як поділилася з нами Руслана Коваленко, на заняттях з дітьми, передаючи свій багатий досвід, постійно мотивують вихованців до творчого пошуку та не боятися мріяти. – В області багато художніх шкіл.І наша Царичанка серед них лише піщинка від великого. Але ми дуже хочемо, щоб наші діти розвивалися на більш високому рівні.  В рамках наших можливостей ми намагаємося виходити на всеукраїнський простір.  Плани амбіційні, - каже Руслана Михайлівна.  Додамо, що випускники наставниць--художниць кожного року вступають до вишів за художніми профілями. Колишні вихованці художнього відділення навчаються у вищих навчальних закладах Дніпра, Полтави, Києва, Кракова та інших.

         Щоб переможці конкурсу «Країна майбутнього» поїхали до Києва на церемонію нагородження, про це подбав виконком Царичанської об’єднаної територіальної громади. І діти, і батьки з викладачами висловлюють членам виконкому велику вдячність.

         На Приоріллі багато талановитих дітей, які постійно перемагають у пісенних, танцювальних, спортивних конкурсах. До скарбниці талантів і досягнень додалися і високі успіхи юних художників.

 

Олена Сульжик  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь