A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Другий кар’єрний хаб «Людина і професія»

Дата: 03.05.2019 11:55
Кількість переглядів: 1961

Фото без опису

 

26 квітня 2019 року у КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» був проведений  другий карєрний хаб «Людина і професія», який уже став традиційним.

Тему зустрічі підказали учні випускних класів, для яких питання вибору професії дуже актуальне.

Основним завданням хабу було дізнатися: «Як же правильно вибрати ту єдину, свою професію, яка б відповідала інтересам, темпераменту, характеру, щоб приносила задоволення людині і користь суспільству? Чи потрібні працівники нових професій сьогоднішнім роботодавцям?»

На другому приорільському кар’єрному хабі роботодавців та майбутніх спеціалістів були  присутні:

Журавель Марина Володимирівна – заступник голови Царичанської селищної ради;

Сураєва Людмила Михайлівна – головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету Царичанської селищної ради;

Сергієнко Валентина Григорівна – директор Комунального закладу «Будинок дитячої та юнацької творчості»;

Дронь Микола Михайлович – проректор Дніпропетровського національного університету з наукової роботи

Мальченко Алла Андріївна та Онуфрієнко Зінаїда Павлівна – ветерани праці.

Учні 9-11 класів презентували сім професій майбутнього.  Це такі: попереджувач еко-катастроф, спеціаліст із сонячних технологій, проектувальник домашніх роботів, посол з культури компанії, герокінізіолог, експерт з майбутнього, нейромаркетолог. До уваги глядачів були цікаві виступи учнів, новий формат професій майбутнього, мотиваційні заклики щодо вибору професії. Слід зазначити, що важливу у підготовці виступів відіграли компетентні класні керівники та вчителі-предметники.

Після виступів учнів роботодавці з допомогою гостей зробили свій вибір та запросили майбутніх молодих спеціалістів  працівниками до своїх організацій, підприємств, господарств.

         Найпочеснішим моментом свята була зустріч із нашим зірковим земляком - ДРОНЕМ Миколою Михайловичем. Він – наш випускник, золотий медаліст, з червоним дипломом закінчив Дніпропетровський державний університет, у якому і розпочав  свою трудову діяльність і працює до цього часу . Микола Михайлович  - багатогранна і цікава особистість. А починалося все із рідної домівки, рідного села, нашої рідної школи. Допитливий, наполегливий, непосидючий, цілеспрямований  - він встигав всюди: бути відмінником у школі та переможцем обласної олімпіади з математики, вчитись у музичній школі, а будучи учнем 9, 10 класу, ще й працювати викладачем по класу баяна,  займатися спортом, бути активним учасником художньої самодіяльності, займатися громадською діяльністю.   Ще будучи студентом університету, виявив неабиякі здібності у галузі    ракетобудівництва.                                      Зараз Дронь Микола Михайлович - видатний вчений у галузі ракетно-космічної та авіаційної техніки, проректор Дніпропетровського національного університету з наукової роботи,  Доктор технічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, Академії екологічних наук України та Міжнародної академії соціальних технологій,   Заслужений діяч  науки і техніки України. Лауреат Премії ім. М. Янгеля Національної Академії Наук України. Автор більше 200 наукових робіт, монографій, навчальних посібників. Має більше  50 винаходів і відкриттів, які принесли йому світову славу та визнання.  Саме його заслуга, як управлінця, у збільшенні числа спеціальностей та спеціалізацій  в різних галузях знань в університеті.     А ще Микола Михайлович – поет, музикант. Йому належить  добра сотня сучасних віршів, пісень, романсів. Він  вільно володіє  нотною грамотою, володіє ідеальним музичним слухом, співає, грає на баяні, акордеоні, скрипці. Володіє неабиякою працездатністю  та наполегливістю,  властивими сучасному вченому. А ще він любить природу  і знає екологічну  науку.  Саме він – організатор і учасник міжнародних конференцій з  проблем  екології, член редколегій міжнародних журналів «Екологія і ноосферологія» і «Грунтознавство». Та найголовніше, що Микола Михайлович безмежно закоханий в рідний край, бережно зберігає і примножує традиції Приорілля.

Діти та гості свята мали можливість послухати цікаву розповідь про роки навчання та роботи Дроня М.М. та задати свої запитання.

Зараз у КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» навчається 780 учнів і кожен з них уже сьогодні готовий працювати задля розбудови своєї ще молодої громади, брати приклад із відомих випускників школи.

Тож на завершення хабу учні 8-9 класів, учасники Першого Хакатону «Навчальна фізика», який був проведений 23 квітня 2019 року,  презентували свої винаходи.

8-А клас - команда «Креатив» - винахід «Інноваційна фруктовниця»

8-Б клас -  команда «Електрик» - винахід «Інноваційна вітроелектростанція»

9-А клас -  команда «Винахідник» - винахід «Розумний будинок майбутнього»

9-Б клас -  команда «Інструментарії» - винахід «Радіомаяк»

9-В клас - команда «Творці» - винахід «Апарат по очищенню від сміття річки Орелі»          

Вибір професії – справа не одного дня. Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від роботодавців та майбутніх спеціалістів. Обираючи професію, учні обирають власну долю. І ми впевнені, що учні нашої школи стануть успішними професіоналами своєї справи.

І нехай нові професії - це трішки віддалена перспектива, років на 5-10 вперед, але вже не фантастика. Застосування інноваційних рішень поряд із грамотним плануванням позбавить Царичанську ОТГ від проблем, і виведе нашу громаду у рейтинг найкомфортніших територій для життя. Адже діти – це майбутнє громади, майбутнє України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь